STREEKBIERENTOCHT 2020 -> ALTERNATIEF PARCOURS 09-10-11/10/2020

Beste leden van de Wandelclub, beste wandelvrienden,

Door de gekende en strenge Coronamaatregelen hebben wij naast onze Lewetocht in mei 2020 ook de organisatie van onze Streekbierentocht op zondag 11 oktober 2020 moeten annuleren. KLIK OP DE TITEL OM VERDER TE GAAN.

Het bestuur van de Club heeft besloten om een alternatief parcours uit te tekenen en biedt TWEE bewegwijzerde wandelingen aan van vrijdag 09 oktober tot en met zondag 11 oktober 2020. De parcours zijn bewegwijzerd met de GELE FLUOPIJLTJES van de Wandelclub met het bekende “LEEUWTJE” (Stamnummer 4028 van WSVL).

Wij willen op deze wijze onze leden en inwoners van de streek de mogelijkheid bieden om Coronaproof te gaan wandelen, steeds rekening houdend met de huidige sanitaire veiligheidsmaatregelen. Van vrijdag tot en met zondag kan iedereen zonder inschrijving, individueel of in hun “bubbel” gaan wandelen en genieten van de mooie landschappen in onze gemeente.

Beschrijving van de wandelingen en technische gegevens:

Wandeling EEN (lengte 4.8 km)

•Vertrekpunt: Hendrik Vanhouchestraat 6 in 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
•Parking: gratis parking ter plekke
•Beschrijving: het parcours is 4.8 km lang, licht golvend.
•Aandachtspunten onderweg: leuke paadjes met vele vergezichten en een doorgang in de Rozentuin COLOMA met meer dan 3000 verschillende soorten rozen.
•Rustpunten: Café “ ’t Leeuwke” of Café "de Gareelmaker" aan de Rink en “De Koetsier” in het Colomapark

Wandeling TWEE (lengte 10.9 km)

Keuze uit 2 vertrekpunten:
•Vertrekpunt EEN: parking van de begraafplaats van Zuun, Galgstraat 81 in 1600 Sint-Pieters-Leeuw (GPS NB 50.784844, OL 4.263009)
•Vertrekpunt TWEE: parking van de begraafplaats van Vlezenbeek, Vlezenbeekbaan 111 in 1602 Vlezenbeek (GPS NB 50.798333. OL 4.238540)
•Beschrijving: het parcours is 10.9 km lang, licht golvend.
•Aandachtspunten onderweg: leuke paadjes met vele vergezichten, wandelen langs de Zuunbeek, de Karenberg, de wachtvijver “Volsem”, de uitkijktoren “Zuunvallei”, de evenementenlocatie “De Witte Hoeve”, de “Witseboom” lindeboom uit de TV-serie “Witse”, het recreatiecentrum “Zonnig Leven”, de woongemeenschap “WZC Zilverlinde” . . . .
•Rustpunten onderweg: Café “Vagevuur” (met ruim terras buiten) in Vlezenbeek en Café “De Lantaarn” in Zuun. Achteraan het Café “De Lantaarn” is er een ruim terras waar het rustig zitten is en kan je er genieten van een drankje. Breng er een bezoekje en steun de uitbaters, de Wandelclub is er immers steeds welkom in de zaal voor de vergaderingen.
•Veiligheid: de Brusselbaan moet tweemaal overgestoken worden op zebrapaden met respect van de verkeersregels.

Wij wensen u veel wandelgenot op deze prachtige lussen en hou het gezond. Vergeet de mondmaskers niet bij eventuele bezoeken aan de cafés . . .

Voor het bestuur: Doris, Annemie, Monique en Robert